Architectenweb Podcast

Toren van Babel – Gesprek met Dominique Vosmaer over de gevel van hoogbouw

January 26, 2022 Architectenweb Episode 41
Architectenweb Podcast
Toren van Babel – Gesprek met Dominique Vosmaer over de gevel van hoogbouw
Show Notes

Toren van Babel is een maandelijkse serie binnen de Architectenweb Podcast. Hierin praat architect Daan Roggeveen (MORE Architecture) met ontwerpers, ontwikkelaars en andere experts die allemaal hun eigen perspectief hebben op hoogbouw. Doel is het antwoord vinden op de vraag: hoe maak je nu een echt goed hoog gebouw? De elfde gast in deze serie is geveladviseur Dominique Vosmaer, mede-oprichter van Frontwise Facades. 

In de podcast vertelt Dominique onder andere over de rol van de geveladviseur in het ontwerpteam, haar ervaringen in Londen, en over het feit dat Nederland een laagbouwland is. Ze legt uit dat hoogbouw in Nederlandse steden echt anders is dan hoogbouw in traditionele hoogbouwsteden als London, New York en Hong Kong. We hebben het over de specifieke eisen die worden gesteld aan hoogbouwgevels, en over innovaties in het veld. En we spreken over de missie van Frontwise Facades het versnellen van de transitie naar circulaire en duurzame gevels.  

Toren van Babel wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Hoogbouw.

Idee & Presentatie: Daan Roggeveen (MORE Architecture)
Productie & Techniek: Lieven Heeremans
Muziek: Job Roggeveen
Reacties: hoogbouw@more-architecture.com

De bij deze podcast getoonde beelden laten het project The Modernist in Rotterdam zien. Dit project wordt ontworpen door MVRDV en wordt ontwikkeld door Maarsen Groep. Bij dit project is Frontwise Facades betrokken als geveladviseur.