Architectenweb Podcast

Toren van Babel – Gesprek met Bas van Dam over het ontwikkelen van hoogbouw

May 05, 2021 Architectenweb Episode 24
Architectenweb Podcast
Toren van Babel – Gesprek met Bas van Dam over het ontwikkelen van hoogbouw
Show Notes

Toren van Babel is een nieuwe maandelijkse serie binnen de Architectenweb Podcast. Hierin praat architect Daan Roggeveen (MORE Architecture) met ontwerpers, ontwikkelaars en andere experts die allemaal hun eigen perspectief hebben op hoogbouw. Doel is het antwoord vinden op de vraag: hoe maak je nu een echt goed hoog gebouw? De derde gast in deze serie is Bas van Dam, partner bij Being Development. Onderwerp van gesprek is het ontwikkelen van hoogbouw.

In de podcast geeft Bas zijn visie op het belang van gemengde programma’s bij hoogbouw. Hij vertelt onder meer over het ontstaan en de groei van Being, en over zijn tijd in Texas. Hij gaat in op de lessen van nhow Amsterdam RAI, de door OMA ontworpen hoteltoren die Being samen met COD aan de Amsterdamse Zuidas realiseerde.

Hij vertelt over twee hoogbouwprojecten die hij momenteel ontwikkelt in Eindhoven: Bunkertoren, een mixed-use woontoren, en de herontwikkeling van het VDMA-terrein, een complex met een waaier aan voorzieningen in de binnenstad. En hij legt uit waarom voor hem een avond draaien in een club hetzelfde is als stad maken. Luisteren dus!

Toren van Babel wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Hoogbouw.


Idee & Presentatie: Daan Roggeveen (MORE Architecture

Productie & Techniek: Lieven Heeremans

Muziek: Job Roggeveen

Reacties: hoogbouw@more-architecture.com