Architectenweb Podcast

Toren van Babel – Gesprek met Caro van de Venne over hoogbouw en de openbare ruimte

April 08, 2021 Architectenweb Episode 22
Architectenweb Podcast
Toren van Babel – Gesprek met Caro van de Venne over hoogbouw en de openbare ruimte
Show Notes

Toren van Babel is een nieuwe maandelijkse serie binnen de Architectenweb Podcast. Hierin praat architect Daan Roggeveen (MORE Architecture) met ontwerpers, ontwikkelaars en andere experts die allemaal hun eigen perspectief hebben op hoogbouw. Doel is het antwoord vinden op de vraag: hoe maak je nu een echt goed hoog gebouw?

De tweede gast in deze serie is Caro van de Venne, partner bij Barcode Architects. Onderwerp van gesprek is hoogbouw en de openbare ruimte.  

Caro vertelt onder meer over het ontstaan van The Muse, de woontoren waarvoor Barcode zelf het initiatief nam. Direct ernaast bouwt het bureau nu een tweede toren, de driehoekige woontoren Casanova. Ze vertelt over hoe de torens functies delen, en hoe dit principe ook is toegepast in het Masterplan Rijnhaven in Rotterdam.

Caro vertelt over haar tijd in Zwitserland en Londen, en hoe die ervaring nog steeds doorwerkt in haar huidige praktijk. Ze gaat in op de start van Barcode Architects, en ze vertelt over haar plannen als nieuwe supervisor voor Sloterdijk I Zuid. Luisteren dus!

Toren van Babel wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Hoogbouw


Idee & Presentatie: Daan Roggeveen (MORE Architecture

Productie & Techniek: Lieven Heeremans

Muziek: Job Roggeveen

Reacties: hoogbouw@more-architecture.com